Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÁSZF

1. Kelemen Ferenc festőműhely és galéria webáruház Üzemeltető adatai:

 

 • Név: Kelemen Ferenc
 • Székhely/Lakcím: 9200 Mosonmagyaróvár, Széchenyi István utca 29.  Magyarország
 • Telephely: 9200 Mosonmagyaróvár, Széchenyi István utca 29.  Magyarország
 • Levelezési cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Széchenyi István utca 29.  Magyarország
 • Bankszámlaszám: 11773377-20633420
 • Adószám: 52974764-1-28
 • E-mail: festo1971@gmail.com
 • Telefon: +36703322883

 

Általános szerződési feltételek

 

2. Vásárlás, szerződés

 

A jelen Általános Szerződési Feltételek Kelemen Ferenc festőművész (9200, Mosonmagyaróvár, Széchenyi István utca 29. 4. emelet 10. ajtó ; Adószám:52974764-1-28) - továbbiakban Eladó - és az általa kínált festményeket (termékeket) igénybe vevő megrendelő, vásárló, - továbbiakban Vásárló – jogait és kötelezettségeit tartalmazza. Vásárlónak vagy megrendelőnek minősül az a személy, aki a www.kelemenferenc.hu  webáruház (honlap) szolgáltatásait igénybe veszi, vagyis a Kelemen Ferenc festőműhely és galéria webáruház felületén regisztrálja magát, vagy regisztráció nélkül, ezen felületen keresztül árut megrendel és megvásárol.

 

Tájékoztatjuk Vásárlóinkat, hogy az internetes áruházunkban kötött elektronikus szerződése kattintással, azaz ráutaló magatartással valósul meg. Tájékoztatjuk továbbá, hogy a Eladó és a Vásárló között létrejött elektronikus szerződés nem minősül írásban kötött szerződésnek, (biztonsági elektronikus aláírással nincs ellátva, nem kerül iktatásra, így a későbbiekben papír alapon sem hozzáférhető). Az elektronikus szerződés nyelve a magyar nyelv. A szerződés magyar és idegen nyelvű változatai közötti esetleges szövegbeli, vagy értelmezésbeli eltérés esetén a magyar nyelvű változat az irányadó.

 

Vásárlásra lehetőség van regisztrációval és regisztráció nélkül is. A regisztráció során Önnek kötelezően meg kell adnia vezeték és keresztnevét, e-mail címét, egy választott felhasználónevet és egy jelszót. Az Üzemeltető a regisztrációról e-mailben aktiváló linket küld Önnek, amelynek segítségével véglegesítheti regisztrációját. Sikeres regisztrációt követően Ön bejelentkezhet a Honlapon, ezt követően pedig elkezdheti a rendelést. A Honlapra történő belépést követően Ön jogosult felhasználói adatait bármikor módosítani illetve kiegészíteni a „Beállítások” menüpont alatt és a rendelés során. A regisztrációja törlését az Üzemeltetőnek írt kérelemmel kezdeményezheti. Az Ön felhasználói adatainak Üzemeltető általi törlését követően eltávolításra kerülnek a rendszerből, az eltávolítás után az adatok visszaállítására többé nincs mód. A szolgáltató a regisztrációt követően a hatályos jogszabályokkal és a jelen Általános szerződési feltételek adatvédelmi rendelkezésekkel összhangban kezeli az Ön adatait.

 

A festmények kiválasztásához és a bevásárlókosár létrehozásához nem szükséges belépnie vagy regisztrálnia. Ön akár rendelkezik regisztrációval, akár nem, válogathat a festmények között. Az egyes festmények oldalán találhat a festményekhez kapcsolódóan bővebb információt, adott esetben festéstechnikai leírást, és láthatja a bruttó árát, itt választhatja ki a megrendelni kívánt darabszámot, mivel jellemzően a webáruházban egyedi festmények kerülnek bemutatásra a képekből csak egy darab van!

 

A kiválasztott terméket a „Kosárba teszem” gombra kattintva helyezheti a „Bevásárlókosár”-ba. Bármely navigációs menüpontra kattintva folytathatja a keresést és létrehozhatja az Ön által megrendelni kívánt termékek listáját vagy megkezdheti a rendelés véglegesítését, amely három lépésből áll.

 

1. lépés

 

Bevásárlókosár:

 

A „Bevásárlókosár” gombra kattintva láthatja a megrendelni kívánt termék megnevezését, az egységárát, a rendelt mennyiséget, az összesített bruttó árat termékenként, az esetleges kedvezményt, az összes rendelendő tétel bruttó végösszegét. A rendelési mennyiséget a termék sorában tudja módosítani. A „Kosár ürítése” gombra kattintva a kosár teljes tartalmát tudja törölni, míg az egyes termékek mellett található négyzet pipálásával és a „Kijelöltek törlése” gombra kattintva több terméket, a sorok végén található X-re kattintva pedig az egyes termékeket távolíthatja el a kosárból.

 

Fizetési és szállítási mód kiválasztása:

 

A „Bevásárlókosár” oldalán választhatja ki a fizetési és szállítási módot. A kiválasztott mód mellett láthatja a fizetési illetve szállítási móddal kapcsolatos fizetendő pluszköltség(ek)et.

 

2. lépés

 

Adatbevitel:

 

A „Folytatás” gombra kattintva éri el azt az oldalt, ahol második lépésként meg tudja adni felhasználói, számlázási és szállítási adatait.

 

Ezen a ponton, amennyiben rendelkezik regisztrációval, be tud jelentkezni, és ha korábban nem töltötte ki, meg kell adnia telefonszámát, amennyiben nem természetes személyként vásárol, akkor a cég vagy szervezet nevét, azonosítóját (cégjegyzékszám, nyilvántartási szám), adószámát; számlázási címét (közterület, település, irányítószám), szállítási címét (közterület, település, irányítószám). Regisztrált felhasználók esetén a rendszer automatikusan kitölti a korábban megadott adatokkal a rendelési felületet.

 

Amennyiben nincs regisztrációja, az alábbi adatok megadása kötelező rendelése leadásához: vezeték- és keresztnév, e-mail cím, telefonszám; amennyiben nem természetes személyként vásárol a cég vagy szervezet neve, azonosítója (cégjegyzékszám, nyilvántartási szám), adószáma; számlázási cím (közterület, település, irányítószám), szállítási cím (közterület, település, irányítószám).

 

3. lépés

 

Adatbeviteli hibák javítása:

 

A böngésző vissza gombjával visszatérhet az 1. lépéshez, a „Bevásárlókosár” felületére, és módosíthatja kosara tartalmát, a szállítási és fizetési módot. A „Megrendelések összesítése” gombra kattintva pedig a megrendelést véglegesítő felületre, a 3. lépéshez juthat. Az összesítő oldalon láthatja a megrendelt termékeket, azok egységárát, a rendelt mennyiséget, a bruttó összesített árat, a fizetéssel, szállítással kapcsolatos költségeket, az esetleges engedményt és a minden költséget tartalmazó fizetendő bruttó végösszeget, számlázási és szállítási nevét és címét, valamint email-címét és telefonszámát. Ezen a ponton lehetősége van a böngésző vissza gombjával visszatérni a 2. lépéshez és módosítani felhasználói, számlázási és szállítási adatait.

 

Megrendelés:

 

Rendelését a képen látható CAPTCHA kód megadásával és a „Rendelés” gombra kattintva véglegesítheti. Amennyiben a CAPCTHA nem jól olvasható, az „A képen látható kód meghallgatása” menüvel indítva meghallgathatja azt.

 

Visszaigazolás:

 

Az elküldött rendelési ajánlat megérkezéséről egy automatikus visszaigazoló levél érkezik az Ön e-mail címére, amely tartalmazza a megrendelés adatait. A visszaigazolás legkésőbb az ajánlat megérkezését követő 48 órán belül megérkezik a megadott e-mail címre. Amennyiben a visszaigazolás az ajánlat megérkezésétől számított 48 órán belül nem érkezik meg Önhöz, vagy az Üzemeltető nem fogadja el az Ön ajánlatát, az ajánlat tartalma a továbbiakban nem köti Önt.

 

3. Árak

 

A termék mellett feltüntetett árak bruttó árak, minden adót tartalmaznak, kivéve az általános forgalmi adót nem tartalmazzák, mivel az Eladó alanyi adómentes. A termékek vételára ugyanakkor nem tartalmazza a kiszállítás költségét és az egyéb járulékos költségeket, amelyek azonban a rendelést összesítő oldalon feltüntetésre kerülnek. Ha árváltozás történik a megrendelés és a kiszállítás közötti időszakban, akkor a megrendelés pillanatában érvényes árakkal számlázunk.

 

4. Szállítási határidő és feltételek

 

Szállítást külföldre csak előzetes egyeztetés esetén vállalunk! A szállítás egy a vevő által választott szállító csatornán keresztül történik. A szállítás díját az vásárlónak kell állnia, melynek mértéke a rendelt mennyiségtől függően változhat. A szállítás legfeljebb 3 héten belül történik, de rendszerint a termék pár napon belül kiszállításra kerül. Amennyiben a megrendelt termék a szerződéskötéstől számított 3 héten belül nem kerülne kiszállításra, az Eladó a határidő lejártáig értesíti az ügyfelet. Ebben az esetben az ügyfélnek jogában áll elállni a szerződéstől, amit részünkre szintén írásban kell közölnie. A vásárló a késedelmes teljesítés következtében kártérítésre nem jogosult.

 

5. Fizetési feltételek

 

A fizetési mód az ügyfél választása alapján lehet átutalás vagy helyszíni átvételkor történő befizetés. Az Eladónak jogában áll az ügyfél által választható fizetési módokat, a rendelt mennyiségtől és a szállítás helyétől függően korlátozni. Amennyiben az ügyfél által választott fizetési mód, az Eladó szerződés szerinti teljesítése mellett, nem hajtható végre, különösen, ha az ügyfél helytelen adatokat adott meg, az ügyfél köteles az Eladónak, vagy a teljesítéssel megbízott harmadik félnek az ebből adódó többletköltségét megtéríteni. Az Eladó jogosult a fizetés lebonyolításánál harmadik fél szolgáltatásait igénybe venni. Az ügyfél nemfizetése esetén az Eladónak jogában áll követeléseivel behajtó céghez fordulni és a behajtáshoz szükséges összes személyes adatot, az ezzel megbízott harmadik fél számára átadni. Amennyiben a fizetés lebonyolításába harmadik fél bevonására kerül sor, a fizetés akkor tekinthető teljesítettnek, ha az összeg átadásra került és a behajtással megbízott harmadik fél korlátlanul rendelkezik felette.

 

6. Elállás, termékcsere

 

Megrendelése során a Vásárló élhet a 17/1999.(II.5.) Kormányrendelet „a távollevők között kötött szerződésekről” részletesen rögzített feltétel nélküli elállási jogával. A Vásárló - amennyiben meggondolta magát – 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, illetve írásban történő elállás esetén az elállási nyilatkozatot 8 munkanapon belül kell elküldenie az Eladónak. Ezt a jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. Elállás esetén az Eladó köteles a kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő 30 napon belül visszatéríteni. Így van ez akkor is, ha az Eladó az előre kiegyenlített megrendelést nem tudja teljesíteni. Ha a Vásárló eláll a szerződéstől az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket a Vásárlónak kell állnia, egyéb költséget, díjat azonban nem követelhet az Eladó. Az Eladó utánvételes csomagot a Vásárlótól technikai okokból nem tud fogadni. Ha az Eladó a megrendelttől eltérő terméket értékesít a Vásárlónak, a visszaszolgáltatási költséget az Eladónak kötelessége viselni. Az Eladó követelheti a Vásárlótól az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő károk megfizetését. A felek eltérő megállapodása hiányában a Vásárló nem gyakorolhatja a törvényi előírás szerinti elállási jogot olyan termék értékesítése esetében, amely a Vásárló személyéhez kötött, illetve amelyet a Vásárló utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő.

 

7. Jótállás, szavatosság

 

Ha szavatosságot érintő hiányosság áll fenn, a Vásárló a törvényben meghatározott keretek között kérheti a hiány pótlását, az ár csökkentését vagy a szerződés felbontását. Ha a termék minőségi hibák miatt visszaküldésre kerül, az ebből adódó szállítási költséget az Vásárló köteles megtéríteni. Az Eladó a szállítást követően megtéríti az ügyfél ebből adódó költségét, vagy kifejezett kérésre előre átutalja azt. Ha a csomagküldés során a csomag megsérül, a Vásárlónak nem kell átvennie, a futártól vagy postástól kérnie kell egy jegyzőkönyvet, melynek a kárfelvételt, a dátumot és aláírásukat kell tartalmaznia, majd vegye fel a kapcsolatot az Eladóval.

 

8. Felelősség

 

 

Az Eladót semmilyen felelősség nem terheli az interneten küldött vagy fogadott adat/adatok elvesztése miatt, az internetes hálózatban létrejövő működési hiba miatt, mely a zavartalan webáruház működést megakadályozza. Nem felelős továbbá technikai hibák vagy hiányosságok miatt (pl. szoftver,). Az Eladó bármikor módosíthatja árait vásárlási vagy szállítási feltételeit. Ezek a módosítások akkor lépnek érvénybe, amikor az áruházban online megtalálhatóak. Felhívjuk Vásárlóink figyelmét, hogy az esetleges elírásokért, téves adatokért felelősséget nem vállalunk.

 

9. Panaszügyintézés

 

Ön a termékkel vagy az Üzemeltető tevékenységével kapcsolatos fogyasztói panaszait az alábbi címen érvényesítheti:

 • Név: Kelemen Ferenc
 • Levezési cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Széchenyi István utca 29. Magyarország
 • Telefon:+36703322883
 • E-mail: festo1971@gmail.com

A panaszt az Üzemeletető - a szóbeli panasz kivételével - 30 napon belül email útján válaszolja meg.

 

10. Adatvédelem:

 

Az Eladónak jogában áll az üzleti kapcsolattal összefüggésben, az ügyfél összes adatát, a szerződés végrehajtása céljából, az Adatvédelmi Törvény előírásainak megfelelően, elektronikusan tárolni és feldolgozni.

 

11. Jogi hézagok és kiegészítések:

 

Amennyiben az Általános Szerződési Feltételek valamely pontja jogilag hatálytalan vagy hiányos lenne, a szerződés további pontjai érvényben maradnak. A hatálytalan vagy hiányos részek helyett az Ptk. ide vonatkozó pontjai érvényesek.

 

Érvényesség kezdete: 2015.08.14