Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.03.11

... megkaptam ez idáig eltelt életem egyik legnagyobb dicséretét!

 

oszi-ut--2006-.jpgTörtén egyszer (az életemnek abban a szakaszában, amikor nagyon erőltettem, hogy a festészetből megélhetést tudjak biztosítani egyre szaporodó családom számára), hogy megkaptam ez idáig eltelt életem egyik legnagyobb dicséretét.

A festészet az nagyon szép, élvezetes tevékenység olyan magamfajta festőlegénynek. Viszont van egy nagyon veszélyes és komoly árnyoldala. Fizetséget csak akkor kap érte az ember, amikor sikerül eladnia alkotását. Ha ez a része nem működik, felkopik a művész és családja álla.

Én a képértékesítés is saját magam végeztem. (Galériákon keresztül nagyon kevés bevételhez sikerült jutnom, a képeket meglehetősen nyomott áron vették át tőlem, bizományba.) Mi tagadás ügynököltem a saját munkáimmal. Használtam a személyes kapcsolatrendszeremet. Nincsen ebben szégyellni való. (Vagy mégis?) Azért az emberben ott van a kétely, illetve bennem akkor még ott volt. Vajon egy alkotással foglalkozó embernek kell értenie az „üzlethez”? Nos, most maradjon ez a kérdés egyelőre a levegőben, megválaszolatlanul. Egy későbbi írásban (vagy inkább írásokban) részletesen fogok beszélni a témáról.

Ott tartunk a történetemben, hogy embereket kerestem meg, hogy eladjam nekik amosoni-duna-telen--2006-.jpg melóimat. Igyekeztem személyes találkozást kérni, lehetőleg a saját környezetükben (irodában vagy a megkeresett személy lakásán.) Ott bizony bemutattam a kollekciómat!

Az egyik ilyen alkalommal sikerült eladnom három darab festményt. Az nagyon jó eredmény. Sőt egy jó fél év múlva újra megkerestem a szóban forgó családot és megint sikerült eladnom egy képet. Nos, akkor kaptam egy olyan dicsérő mondatot, amit, míg élek nem felejtek el.szigetkozi-hangulat--asvanyraronal---2014.--olaj--farost--30-40-cm.--magantulajdon--.jpg Így szól:

„..amikor reggel rosszabb napra ébredek, rossz a kedvem, nyűgös vagyok. Bemegyek kávézni abba a szobába ahol a képeid lógnak a falon, nézegetem őket kávézás közben és utána jó kedvvel megyek a dolgomra…”

Kell ennél nagyobb dicséret?

2018. március 11.

 

A mappában található képek előnézete Szigetközi tájképek